TAXATIE dalfsen

nwwi taxaties Voor elke woning in dalfsen

12.5

Jaar ervaring

1.000+

Tevreden klanten

100%

Onafhankelijk

maak je keuze

Taxatierapport in Zwolle nodig?

TAXATIERAPPORT

NWWI gevalideerde taxatierapporten die voldoen aan de laatste eisen.
BEkijk meer
Taxateur Zwolle

TAXATEUR

Het is fijn om te weten met welke taxateur je een afspraak maakt.
BEKIJK MEER
Taxatierapport Zwolle

Soort rapporten

Weet je niet zeker welk taxatierapport je nodig hebt? Dan denk ik graag met je mee.
BEKIJK MEER
Werkwijze Taxatie Zwolle

werkwijze

Direct op de hoogte van onze werkwijze zodat je precies weet wat je kan verwachten.
BEKIJK MEER
Erkende Taxateur Meindert Zomer Dalfsen

taxateur in Dalfsen

Een taxateur in Dalfsen heb je in de meeste gevallen nodig wanneer je een huis hebt gekocht, de hypotheek over wilt sluiten of omdat je een verbouwing wilt doorvoeren. De geldverstrekker wil bij het verstrekken van een hypotheek extra zekerheid. Die zekerheid wordt verkregen door een gevalideerd NWWI taxatierapport op te laten maken door een erkende en gecertificeerde taxateur. Zo'n erkende en bevoegde taxateur is Meindert die sinds 2010 register taxateur is.


Via de button kun je een taxatie aanvragen waarna Meindert contact opneem om je hulpvraag te bespreken. Het aanvragen van een taxatie verplicht je nog tot niets.

Taxatierapport Dalfsen

Welk taxatierapport heb ik nodig?

Het is niet voor iedereen duidelijk welk taxatierapport je nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden waarvoor een taxatierapport nodig of verplicht is, zoals bij:

 • Het kopen van een huis
 • Het verkopen van een huis
 • Een scheiding
 • Het erven van een huis
 • Een verbouwing met hypotheek
 • Het oversluiten van een hypotheek
 • Het opnemen van de overwaarde

Al dit soort taxaties in Dalfsen kan Meindert voor je verzorgen waarbij eerst in kaart wordt gebracht welk soort taxatierapport benodigd is, en welke kosten daarbij horen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Erkende en gecertificeerde taxateur Dalfsen

ERKEND EN geaccepteerd

Tegenwoordig moeten taxatierapporten aan de strenge richtlijnen van NWWI en NRVT voldoen. Deze zijn in 2021 nogmaals aangescherpt waarbij een bouwkundige opnamestaat verplicht is. De taxatierapporten in Hasselt van Alcatax zijn:
 • Volledig onafhankelijk
 • Gevalideerd door NWWI
 • Veel ervaring met taxaties in Dalfsen
 • Volgens de laatste eisen opgesteld
 • Geven een eerlijke en onderbouwde waarde
 • Geaccepteerd door alle geldverstrekkers
 • Opgemaakt volgens de eisen van NRVT
 • Inclusief bouwkundige opname staat
 • Altijd inclusief BTW en bijkomende kosten

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Taxatie in Dalfsen aanvragen

WERKWIJZE en Stappenplan Taxatie

 • Taxatie of offerte aanvragen: Je kunt makkelijk en snel online een taxatie of offerte in Dalfsen aanvragen. Het aanvragen verplicht je nog tot niets!
 • Contact om de aanvraag te bespreken: De taxateur neemt contact op om het doel van de taxatie te bespreken en de bijbehorende kosten te vermelden.
 • Plannen van een afspraak: Er wordt een afspraak gepland voor de taxatie.
 • Verzamelen informatie: De taxateur verzameld vóór de afspraak de benodigde informatie.
 • Inspectie en opname van de woning: Tijdens deze inspectie en opname wordt de woning uitvoerig bekeken, opgemeten en elke ruimte gefotografeerd.
 • Uitwerken van het taxatierapport: Wanneer alle benodigde informatie voorhanden is wordt de taxatie uitgewerkt in de bijhorende digitale systemen.
 • Indienen voor validatie en verzenden rapport: Nadat het taxatierapport is uitgewerkt wordt deze ter controle aangeboden bij het validatie instituut NWWI. Wanneer het taxatierapport is gevalideerd (gekeurd) voorziet de taxateur het rapport van een digitale handtekening.
 • Factuur: Na digitale ondertekening wordt de factuur verstuurd. Betaling via de notaris is mogelijk. (Vraag naar de mogelijkheden)

Taxatie in Dalfsen aanvragen

Via de buttons kun je direct een taxatie in Dalfsen aanvragen of eerst een offerte aanvragen. In beide gevallen zullen we eerst contact opnemen om het doel van de taxatie en de bijbehorende kosten te bespreken. Een aanvraag voor taxatie of offerte verplicht je nog tot niets.

MEEST GESTELDE VRAGEN TAXATIE

Ik weet niet welk taxatierapport ik nodig heb. Kunnen jullie mij daarover adviseren?

Klik op de button ‘Taxatie Aanvragen’ en vul hier de gevraagde gegevens in. Kies voor het doel van de taxatie het tabje ‘Anders’. Na het ontvangen van je gegevens zal de taxateur eerst bellen om het doel van de taxatie te bespreken en je hierover adviseren. In het veld opmerking(en) kun je dit eventueel toelichten.

 

Binnen hoeveel dagen is het taxatierapport klaar?

Standaard rekenen we hiervoor 7 dagen na opname van de woning maar in de meeste gevallen lukt het om een taxatierapport eerder uit te brengen.


Ik heb met spoed een taxatierapport nodig, kan dat ook?

Jazeker, tegen een kleine vergoeding extra wordt het taxatierapport dan binnen 3 dagen na opname gereedgemeld en gevalideerd. Geef dit duidelijk van tevoren aan bij de aanvraag zodat wij de definitieve termijn met je af kunnen spreken.


Wat zijn opdrachtvoorwaarden?

Dit zijn de afspraken en voorwaarden die tussen opdrachtgever en het taxatiebedrijf voor een professionele dienst worden vastgelegd. Wanneer de taxateur de opdracht via het NWWI heeft geaccepteerd zal deze worden ingevuld en verzonden aan de opdrachtgever. Lees de opdrachtvoorwaarden goed door en accepteer deze voordat de afspraak voor taxatieopname plaats vindt.


Welke gegevens worden vermeld in de opdrachtvoorwaarden?

Denk hierbij aan de gegevens van de opdrachtgever en het te taxeren object maar ook het doel van de taxatie, de kosten en overige voorwaarden. Ook de gegevens van het taxatiebedrijf en de taxateur worden vermeld. Daarnaast worden er nog een aantal zaken in de opdrachtvoorwaarden vermeld maar dat is voor nu te veel om op te noemen. Lees de opdrachtvoorwaarden altijd goed door voordat je akkoord geeft.


Hoe geef ik akkoord voor de opdrachtvoorwaarden?

Via het NWWI ontvang je een mail met de opdrachtvoorwaarden. Tekenen kan door op de link te klikken waarna je mailprogramma opent. In de mail staat dat jij als opdrachtgever akkoord gaat met de opdrachtvoorden. Deze mail kun je rechtstreeks aan ons verzenden. Dat is voldoende.


Ontvang ik ook een geprinte versie van het taxatierapport?

Taxatierapporten worden tegenwoordig alleen digitaal verzonden aan zowel de opdrachtgever als de geldverstrekker. Mocht je een geprinte versie willen ontvangen rekenen we hiervoor een kleine vergoeding.


Krijgt mijn hypotheekadviseur ook bericht wanneer het taxatierapport klaar is?

Wanneer de gegevens van jouw hypotheekadviseur zijn ingevuld zal hij of zij ook automatisch bericht ontvangen. Je moet dan wel de gegevens van jouw hypotheekadviseur doorgeven.


Ik wil een verbouwing meefinancieren in de hypotheek en heb daarvoor ook de waarde nodig. Kan dat?

Jazeker, geef duidelijk aan dat het gaat om een taxatie met verbouwing. Via de taxateur ontvang je een link waar alle gegevens over de verbouwing ingevuld kunnen worden. Kom je er alsnog niet uit? Maak je geen zorgen, de taxateur zal je helpen bij het invullen van de verbouwingsspecificatie. De taxateur zal in het taxatierapport een waarde vóór verbouwing (huidige staat opnamedatum) en een waarde ná verbouwing opnemen.


Ik weet nog niet bij welke geldverstrekker ik de hypotheek onder wil brengen, kan het taxatierapport dan wel worden opgemaakt?

Ook dat kan. Wanneer de geldverstrekker nog niet bekend is vult de taxateur ‘Nader te bepalen geldverstrekker’ in. 

direct Taxatie of offerte in Dalfsen aanvragen

Via de buttons kun je direct t een taxatie aanvragen of eerst een offerte aanvragen. In beide gevallen zullen we eerst contact opnemen om het doel van de taxatie en de bijbehorende kosten te bespreken. Een aanvraag voor taxatie of offerte verplicht je nog tot niets.