Meest gestelde vragen over een taxatie

14

Jaar ervaring

1.000+

Tevreden klanten

100%

Onafhankelijk

Meest gestelde vragen taxatie/taxatierapport in Zwolle e.o.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een onderbouwde schatting van je woning door een erkende taxateur. De bevindingen van de taxateur inclusief de kenmerken en marktwaarde worden vastgelegd in het taxatierapport.

Wat is een Register Taxateur?

Een Register Taxateur is ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) die de kwaliteit en vakbekwaamheid van de taxateur waarborgt. Zo wordt gecontroleerd op jaarlijkse bijscholing en inhoudelijke kennis van de taxateur in zijn werkgebied. Daarnaast vindt er doorlopend toezicht plaats om ervoor te zorgen dat Register Taxateurs zich houden aan de gestelde eisen en regelgeving. De taxateurs van Alcatax staan ingeschreven in het register van NRVT.

Wat is een NWWI gevalideerd taxatierapport?

Een NWWI gevalideerd taxatierapport houdt in dat het taxatierapport door NWWI (het validatie instituut) gecontroleerd wordt of het taxatierapport aan alle strenge kwaliteitseisen voldoet. Dat geldt ook voor de taxateur. Een taxatie met validatie geeft je de garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd bij alle geldverstrekkers in Nederland wanneer je een hypotheek aanvraagt. Alcatax levert NWWI gevalideerde taxatierapporten.

Ik weet niet welk taxatierapport ik nodig heb. Kunnen jullie mij daarover adviseren?

Klik op de button ‘Taxatie Aanvragen’ en vul hier de gevraagde gegevens in. Kies voor het doel van de taxatie het tabje ‘Anders’. Na het ontvangen van je gegevens zal de taxateur eerst bellen om het doel van de taxatie te bespreken en je hierover adviseren. In het veld opmerking(en) kun je dit eventueel toelichten.

Binnen hoeveel dagen is het taxatierapport klaar?

Standaard rekenen we hiervoor 7 dagen na opname van de woning maar in de meeste gevallen lukt het om een taxatierapport binnen een paar dagen na opname uit te brengen.

Ik heb met spoed een taxatierapport nodig, kan dat ook?

Jazeker, geef dit duidelijk van tevoren aan bij de aanvraag zodat wij de definitieve termijn met je af kunnen spreken.

Wat zijn opdrachtvoorwaarden?

Dit zijn de afspraken en voorwaarden die tussen opdrachtgever en het taxatiebedrijf voor een professionele dienst worden vastgelegd. Wanneer de taxateur de opdracht via het NWWI heeft geaccepteerd zal deze worden ingevuld en verzonden aan de opdrachtgever. Lees de opdrachtvoorwaarden goed door en accepteer deze voordat de afspraak voor taxatieopname plaats vindt.

Welke gegevens worden vermeld in de opdrachtvoorwaarden?

Denk hierbij aan de gegevens van de opdrachtgever en het te taxeren object maar ook het doel van de taxatie, de kosten en overige voorwaarden. Ook de gegevens van het taxatiebedrijf en de taxateur worden vermeld. Daarnaast worden er nog een aantal zaken in de opdrachtvoorwaarden vermeld maar dat is voor nu te veel om op te noemen. Lees de opdrachtvoorwaarden altijd goed door voordat je akkoord geeft. Je ontvangt van ons de opdrachtvoorwaarden direct per mail nadat de afspraak voor opname van de woning is gemaakt.

Hoe geef ik akkoord voor de opdrachtvoorwaarden?

Via het NWWI ontvang je een mail met de opdrachtvoorwaarden. Tekenen kan door op de link te klikken waarna je mailprogramma opent. In de mail staat dat jij als opdrachtgever akkoord gaat met de opdrachtvoorden. Deze mail kun je rechtstreeks aan ons verzenden. Dat is voldoende.

Ontvang ik ook een geprinte versie van het taxatierapport?

Nee, taxatierapporten worden tegenwoordig alleen digitaal verzonden aan zowel de opdrachtgever als de geldverstrekker. Wanneer jij de opdrachtgever bent ontvang je het taxatierapport dus digitaal. In uitzonderlijke gevallen zijn we best bereid om met je mee te denken. Geef dit wel duidelijk van tevoren aan bij de opdracht.

Krijgt mijn hypotheekadviseur ook bericht wanneer het taxatierapport klaar is?

Wanneer de gegevens van jouw hypotheekadviseur zijn ingevuld zal hij of zij ook automatisch bericht ontvangen. Je moet dan wel de gegevens van jouw hypotheekadviseur doorgeven.

Ik wil een verbouwing meefinancieren in de hypotheek en heb daarvoor ook de waarde nodig. Kan dat?

Jazeker, geef duidelijk aan dat het gaat om een taxatie met verbouwing. Via de taxateur ontvang je een link waar alle gegevens over d verbouwing ingevuld kunnen worden. Kom je er alsnog niet uit? Maak je geen zorgen, de taxateur zal je helpen bij het invullen van de verbouwingsspecificatie. De taxateur zal in het taxatierapport een waarde vóór verbouwing (huidige staat opnamedatum) en een waarde ná verbouwing opnemen.

Ik weet nog niet bij welke geldverstrekker/bank ik de hypotheek onder wil brengen, kan het taxatierapport dan wel worden opgemaakt?

Ook dat kan. Wanneer de geldverstrekker nog niet bekend is vult de taxateur ‘Nader te bepalen geldverstrekker’ in.

Kan ik de taxatiekosten meefinancieren?

Nee, de kosten van een taxatie moet de opdrachtgever zelf betalen, maar in het geval en een financieringsaanvraag zijn deze wel volledig aftrekbaar voor de belasting..

Verzorgen jullie ook niet-gevalideerde taxaties?

Nee, om de kwaliteit te waarborgen maken we geen taxatierapporten op die niet gevalideerd zijn. De door ons opgemaakte taxatierapporten voldoen aan de hoogste eisen en worden door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.

Wat kost een taxatie bij Alcatax?

Afhankelijk van het doel communiceren wij vooraf een helder en all-in taxatie-tarief zonder bijkomende kosten en altijd inclusief validatie en BTW. Via onze website kun je eenvoudig een gratis offerte aanvragen. Dat is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Rekenen jullie ook toeslagen voor extra's zoals validatiekosten, een verbouwingen of taxaties van appartementen?

Nee, van ons ontvang je een bijpassende offerte met een all-in tarief inclusief btw zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dit wordt vooraf helder gecommuniceerd en vastgelegd. Wel zo eerlijk!

Taxeren jullie ook buiten Zwolle?

Ja, we zijn gevestigd in Zwolle en taxeren in een straat van maximaal 20 kilometer rondom Zwolle. Weet je niet zeker of het te taxeren object binnen die straal valt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik heb een taxatierapport voor een scheiding nodig, doen jullie dat ook?

Ja, wij leveren ook taxatierapporten die gebruikt kunnen worden bij een scheiding om bijvoorbeeld de ander uit te kopen. Vraag hiervoor een offerte aan via onze website.

Ik heb een taxatie nodig in verband met een erfenis, doen jullie dat ook?

Ja, wij leveren ook taxatierapporten die je kunt gebruiken bij het erven van een woning. Vraag hiervoor een offerte aan via onze website.

Ik heb een taxatie nodig voor de overbrugging naar m'n nieuwe huis, doen jullie dat ook?

Ja, wij leveren ook taxatierapporten die geschikt zijn voor de overbrugging naar je volgende woning. Via de website kun je hiervoor op "Offerte Aanvragen" klikken en je gegevens en/of hulpvraag invullen.

direct Taxatie of offerte in Zwolle aanvragen

Via de buttons kun je direct t een taxatie aanvragen of eerst een offerte aanvragen. In beide gevallen zullen we eerst contact opnemen om het doel van de taxatie en de bijbehorende kosten te bespreken. Een aanvraag voor taxatie of offerte verplicht je nog tot niets.